tiistai 21. huhtikuuta 2009

Ketjututtaa :)

Olen tässä opiskellut pari uutta ketjua. Tosin opiskeltavaa oli vain tuossa jälkimmäisessä, sillä kuningatarketju on lähes samanlaista tekniikaltaan kuin kuningasketju. Enemmän tuskaa teettikin käärmeketju, eli lituska eli tuska. Vasta myöhemmin luin, että ketjun aloituksessa voi käyttää apuna sinitarraa... Olin lukenut kyllä ohjeista, että on vaikeata varsinkin aloituksen osalta, mutta pakkohan sitä oli yrittää. Ja tosiaan yritin ketjua yhtenä iltana aloittaa ja koska lenkit eivät vaan pysyneet kädessä järjestyksessä (lukuisista yrityksistä huolimatta) niin, että olisin saanut suljettuakin lenkit joten kuten, lens lenkit melkein seinään ja jatkoin toisena iltana uudestaan ja sitten homma alkoikin sujua. Itse ketjun punominen ei olekaan sitten enää lainkaan hankalaa ja osaan jo jatkaa ilman merkkiä keskeneräisestäkin ketjusta.

KuningatarketjuKäärmeketjuMinulle myös kotiutui kiillotusrumpu viime viikolla. Nyt olenkin sitten innokkaasti rummutellut vanhojakin ketjuja :) Kyllä ketjuista vaan tulee todella paljon kivemman tuntuisia rummutuksen jälkeen vaikka itse voinkin niitä vallan mainiosti käyttää myös ilman rummuttamista. Halusin kuitenkin rummun, sillä haluan tehdä ketjuja myös myyntiin ja silloin rummutus on mielestäni ehdottomasti välttämätön viimeistely korulle. Yllätyksekseni näinkin harrastuksen alussa, olen jo tehnyt aika monta korua ihan tilaustyönä. Tilaajina ovat lähinnä olleet työkaverit, ystävät ja sukulaiset. Jopa muutama mies työpaikaltani on tilannut koruja tyttöystävälle tai vaimolle :)

Tässä kuvaa kiillotusrummusta, mikä ei kyllä näin sisustamista rakastavan silmään näytä kovin kauniilta eikä sovi ympäristöön :)Ja tässä rummutettu piinaketju. Valokuvaan ei oikein välity se kiilto, mikä luonnossa tuossa korussa näkyy. Tärkeintä kuitenkin on, että kaikki sahauksessa ja punomisessa tulleet terävyydet ja karheudet on poissa :)

1 kommentti:

  1. Lituskassa tuskaa on sen aloitus - kun sen oppii, ketju itsessään on helppo punoa. Hienoa, ettet luovuttanut vaan jatkoit selätykseen asti - työn tulos varmasti palkitsi!
    Kiillotusrumpu ei ehkä ole se kaunein sisustuselementti, mutta yksi käytännöllisimmistä näin korujen tekijälle.
    Way to go, girl!

    VastaaPoista