sunnuntai 24. helmikuuta 2013

No niin, vihdoin pääsin asiaan eli taas tekemään koruja. Olikin tosiaan aika pitkä tauko, mutta nyt taas maistuu.

Eilen tein loppuun jo kauan sitten aloittamani projektin ja sain tämän sormuksen valmiiksi. Enemmän tämä oli juotosharjoitus kuin mikään taiteellinen tuotos. Sormus on kaiken lisäksi ihan pikkuisen liian iso minulle, mutta kyllä mä aion tätä silti käyttää.

Tämän lisäksi tein melkein pari kymmentä ohutta sormusta. Käytössäni oli puolipyöreää lankaa, neliönmallista lankaa, 2 mm pyöreää lankaa ja sitten tuon "punos"sormuksen tein kahdesta 1,2 mm hopealangasta.


Vuosien aikana minulle on kertynyt hirveä kasa jämähopeaa. Esimerkiksi tekemäni tekstilaatat ovat sellaisia, että jokaista onnistunutta laattaa kohti on ainakin pari epäonnistunutta. Jep, kallista puuhaa ja siksi olenkin halunnut keksiä jämähopealle käyttöä. Nyt kun innostuin tekemään taas koruja löysin yhdestä kirjasta ohjeen hopeahelmien tekemiseen ja päätin kokeilla. Ihan pyöreitä näistä ei tullut, mutta musta nää on aika suloisia tällaisina. Osasta hioin vähän tuota pohjaa, mutta mielestäni se saa olla vähän röpelöinen :) Juotin niihin renkaan puolikkaat kiinnityslenkeiksi ja nyt sit vaan sopiviin koruihin killumaan!Yhden tällaisen möllykän laitoin killumaan vuosia sitten tekemääni ranneketjuun, joka on ensimmäinen piina ketju jonka olen punonut. Ja siis tuo möllykkäkin ensimmäinen hopeahelmi mitä olen sulattanut. Mulla tuppaa noihin ensimmäisiin kappaleisiin tulemaan niin vahva tunneside, että ne on pakko säästää itsellä :)


Ensi viikolla aion tutustua hopeasaveen..katsotaan innostunko vai riittääkö kokeilu :)

1 kommentti:

  1. Kuinka siun jämäpallerot on noin sileitä ja tasakokoisia? Kysynpä vaan :-) Nämä on hauskoja, ja jokainen omanlaisensa.

    VastaaPoista