sunnuntai 15. maaliskuuta 2009

Sahauspöytä ja veivejä :D

Olin tänään taas ketjukurssilla ja sain ihan ikioman sahauspöydän! Voi miten onnellinen voi ihminen ollakaan muutamasta puupalasta, jotka on vaan koottu muutamalla ruuvilla :) Pöydän lisäksi sain neljä veiviä ja samaa kokoa olevat sahauspuikot! :) Kyllä nyt kelpaa sahailla renkaita. Veivien ja puikkojen koot 3, 4, 5 ja 6 mm. Vielä pitäis saada puolikkaat ja 8 mm Oilia varten. Mutta näilläkin pääsen sentään jotain tekemään! :)

Tässä kuva pöydästä. Ja jos joku ei tiedä, niin noiden veivien avulla hopealanka veivataan spiraaliksi ja tuon sahauspöydän tuella ja sahauspuikkojen avulla spiraali sahataan halki, jotta saadaan renkaita ja päästää punomaan ketjua :)
Tänään kurssilla en tosin saanut oikeastaan aikaiseksi kuin ison läjän renkaita, en pätkääkään ketjua!!!! *murr* Siis yritin tehdä piinaa, mutta se oli mulle ihan todellista piinaa enkä päässyt alkua pidemmälle... kurssinvetäjä suositteli aloittamaan aloituspalasta, mutta kun haluan oppia sen ihan itse ekasta lenkistä lähtien, niin en aloituspalaa huolinut. Tällä kertaa sitkeyttä ei palkittu ja piinan punominen jatkuu kotona. Uskoisin että netin ohjeilla pääsen vähän pidemmälle... Sain onneksi kuitenkin sahattua neljästä eri paksuisesta langasta yhteensä 20 metrin edestä lenkkejä. Pärjään niillä nyt hetken aikaa, varsinkin jos piina ei ala sujumaan!

Laitan kuvia piinasta siis heti, kun pääsen kunnolla alkuun! :) Voi siis mennä hetki, ennenkuin päivittelen blogia :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti