sunnuntai 16. toukokuuta 2010

Pari rannekoristetta

Olen nyt koittanut saada kotisivuja tehtyä ja nyt näyttää niinkin hyvälle, kuin että sivut aukeaisi ehkä vielä tässä kuussa! Suunnitelmat hieman ovat muuttuneet matkan varrella ja päätin lopulta tehdä sivut itse. Katsotaan nyt, saanko niistä sellaiset, että joku muukin saa niistä tolkkua :)

Tässä samalla on tullut tehtyä myös jonkun verran koruja, joista laitan nyt parista kuvaa.

Tämä koru meni nuorelle tytölle, joka on ollut jo monta viikkoa sairaalassa. Hän suunnitteli korun itse sairaalavuoteellaan laatan tekstiä myöten ja minä sitten koitin toteuttaa parhaani mukaan.

Tässä korussa värjättyä akaattia, makeanvedenhelmiä, swarovskin kristalleja ja hopeaa...




Tässä korussa on kuningasketjua, vuorikristallia, makeanvedenhelmiä, hopeaa ja olisko tuo samea kuukiveä tai jotain jadea...Olen saanut sen lahjaksi, joten en tiedä mitä se on..



torstai 6. toukokuuta 2010

Solmittu helminauha





Olen ehkä kerran tai kaksi aikaisemmin koittanut helminauhan solmimista. Ilmeisesti se ei sujunut kauhean hyvin, kun en ole innostunut hommasta sen jälkeen... Nyt kuitenkin tuli hirveä himo opetella taas tuotakin taitoa ja aika monen puretun alun jälkeen (milloin oli väärä tekniikka, milloin väärän paksuista helmisilkkiä ja milloin ei solmut menneet kohilleen) sain aikaiseksi yhden nauhan, jonka lopputulokseen en nyt kuitenkaan ole ihan täysin tyytyväinen. Mutta onpahan taas hetkeksi solmeilu ilo tyydytetty ja en tiedä milloin seuraavan kerran tartun tähän puuhaan. Solmittu nauha on mielestäni kuitenkin kaunis ja siinä on paljon enemmän käsityön makua kuin vaijeriin pujoteltavissa nauhoissa ja siksi kyllä haluaisin tämän taidon oppia niin, että jälkikin olisi sellaista, että vois laittaa vaikka myyntiin.

Tässä parissa eri valossa kuvattu nauha. Solmittu silkkiin kaikenlaisista sekalaisista helmistä.