lauantai 27. helmikuuta 2010

Hurahtanut juottamiseen?


Juu, taidan tosiaan olla, sillä näitä juotettuja renkaita tulee nyt tehtyä ihan into piukassa. Tälläkään kertaa en takonut näitä vaan ainoastaan venyttelin parin erin kokoisia renkaita ovaaleiksi ja osan annoin olla ihan pyöreinä. Ja syntyy tosi paaaaljon mun tyylisiä koruja :)

Tässä tosin ei ole ihan mun värit. Karneolikolikoita ja hopeaa kaulaan ja ranteeseen














Tässä rannekorussa Sardonyks kiveä ja hopeaa







Tässä rannekorussa pelkkiä renkaita




lauantai 20. helmikuuta 2010

Ovaaliketju ja fluoriitit


Tänään olen taas puuhastellut koruharrastuksen parissa ja tässä taas ne vapaat menikin. Huomenna olisi sitten taas työpäivä ja muutamaan päivään ei aikaa juuri koruiluun ole. Se on niin väärin, kun juuri nyt olis kova inspiraatio tehdä vaikka mitä!

Tänään olen taas juottanut hopearenkaita ja tein niistä tällä kertaa ovaaleja ja jätin takomatta. Syntyi tällainen koru. Ketjun pituus on noin 60 cm ja on tyyliltään hyvinkin paljon oman tyyliseni koru, mutta lahjaksi menee :)





Hopeantaontaa ja ametriineja



Olen taas tehnyt hopeatöitä - jouttanut ja takonut. Aika paljon työtä, ennen kuin hopealangan pätkästä tulee tuollainen taottu rengas. Se pitää juottaa, hapottaa, harjata, kiillottaa, takoa, ehkä vähän viilatakin ja vielä kiillottaa ja tässä korussa noita renkaita on 16. Ja ennenkuin hopealangasta saa renkaita, lanka pitää veivata ja sahata.





Renkaiden lisäksi aivan ihania lilan värisiä ametriini rondelleja.






sunnuntai 14. helmikuuta 2010

Setti 60 -vuotis lahjaksi


Ystäväni tilasi äidilleen setin syntymäpäivälahjaksi mustista tai tummista makeanveden helmistä. Toiveena oli, että rannekorussa olisi laatta, jossa on syntymäpäivä ja vuosiluku. Tummia helmiä oli (taas) todella vaikea löytää ja kun ne löysin toimitus tuli monta viikkoa myöhässä. Onneksi lahjalla ei ollut hengenhätä, vaikka syntymäpäivä oli ja meni jo...

Kaulakoru



Rannekoru. Laatassa syntymäpäivä. Laatan toisella puolella on vuosiluku


lauantai 13. helmikuuta 2010

Juotosharjoituksia


Enpäs olekaan päivittänyt tänne piiiitkään aikaan. Ennen joulua tuli tehtyä tosi paljon koruja, kun oli aika paljon tilaustöitä ja tammikuu menikin sitten jonkunlaisessa ähkyssä :) Nyt taas on inpistä ja olenkin taas levittänyt kaikki mahdolliset työkalut pitkin huushollia ja päätin verestää hieman juottamisoppeja.

Syntyi muutama kapea sormus. Näitä voi pitää vaikka kuinka monta päällekkäin








Ja pari riipusta. Tämän tyylisiä olen nähnyt muidenkin blogeissa ja halusin koittaa osaisinko minäkin... no, ehkä vielä vois lisää harjoitella :)