keskiviikko 29. huhtikuuta 2009

Lissää koruja :)

Niin, pitäähän sitä tytöllä koruja olla :)





Tämä koru on ystävälle tuunattu hänen omista helmistään, jotka olivat solmitut. Ystäväni halusi helminauhalle nuorennusleikkauksen ja siitä syystä ne laitettiin tällaiseen muotoon. Ystäväni halusi väleihin hopeahelmiä ja juuri tuollaisen paksun jousirengaslukon.


tiistai 28. huhtikuuta 2009

Ensimmäinen vaijerikoruni

Olen kai mennyt hieman takapuoli edellä puuhun tässä koruilussa, kun vasta nyt teen sitä, mistä yleensä aloitetaan. Mutta aloitin tai en, niin ensimmäistä kertaa tänään pujottelin helmiä vaijeriin ja pääsihän siinä kieltämättä aika paljon helpommalla kuin solmiessa helminauhaa, tai punoessa hopeaketjua. Oikein mukavaa puuhaa ja olen lopputulokseen tyytyväinen näin ensityöksi :) Helmien lisäksi sahasin hopealevystä pienen palan ja taoin siitä vuorikristallille parin riipukseen.

Makeanvedenhelmiä, hopeaa, swarovskeja ja vuorikristalli

sunnuntai 26. huhtikuuta 2009

Viikonloppu jälleen koruilua

Tämä viikonloppu on mennyt taas aikalailla koruillessa... On tullut tehtyä muutama tilaustyö, joista ei tässä kaikissa kuvaa, sillä ovat sellaisia koruja, mitä olen jo ennenkin tehnyt. Uutena ketjuna opettelin kalanruotoketjun. Ketjusta tulikin todella paksu ja massiivinen. Koru on tilauskoru ja on menossa ylioppislaslahjaksi nuorelle miehelle. Ketjun rummuttaminen oli aika mielenkiintoista, sillä ketju on sen verran iso, että se oli ihan täynnä pieniä teräskuulia rummutuksen jälkeen. Osa lähti ketjun sisältä ihan ravistamalla, osa piti työntää neulan avulla pois.



Tein myös piinaketjua 0,8 mm langasta ja siitä tuli just niin ihanan ohuttu kuin oli ajatellut. Ohuttahan se ei silti ole kaupan ohkasiin hopeaketjuihin verrattuna, mutta mielestäni tosi passeli paksuus kaulaketjulle. Piina sai kaverikseen hopeafoliohelmistä, hopealangasta ja hopeahelmsitä tehdyt riipukset





Lisäksi tein ohuelle papuketjulle riipuksen samoin hopeafoliohelmestä ja hopealangasta



Tämä paksumpi papuketju sai kaverikseen helmiäiskolikoita



Ja kuningasketju kaunistui naisellisemmilla elementeillä. Jälleen hopeafoliohelmiä.

perjantai 24. huhtikuuta 2009

Ja taas rannekoru...

Niin, mä olen vähän jämähtänyt nyt tekemään näitä rannekoruja... Pitäis vissiin tehdä välillä vähän kaulaankin jotain. Sormuskurssiinkin on vielä aikaa reilu kuukausi, niin olis hyvää aikaa.

Mutta tässä joka tapauksessa uusin rannekoru

Vuorikristallia, swarovski kristsalleja ja hopeaa

keskiviikko 22. huhtikuuta 2009

Trio jäätelöä

Mun tapoihin ei ole vielä toistaiseksi kuulunut nimetä korujani, mutta tämä muistuttaa niin Trio jäätelöä, että tämän nimeksi tuli Trio - lempijäätelöni :)

Hopeafoliohelmiä, savukvartsia ja hopeaa.

tiistai 21. huhtikuuta 2009

Ketjututtaa :)

Olen tässä opiskellut pari uutta ketjua. Tosin opiskeltavaa oli vain tuossa jälkimmäisessä, sillä kuningatarketju on lähes samanlaista tekniikaltaan kuin kuningasketju. Enemmän tuskaa teettikin käärmeketju, eli lituska eli tuska. Vasta myöhemmin luin, että ketjun aloituksessa voi käyttää apuna sinitarraa... Olin lukenut kyllä ohjeista, että on vaikeata varsinkin aloituksen osalta, mutta pakkohan sitä oli yrittää. Ja tosiaan yritin ketjua yhtenä iltana aloittaa ja koska lenkit eivät vaan pysyneet kädessä järjestyksessä (lukuisista yrityksistä huolimatta) niin, että olisin saanut suljettuakin lenkit joten kuten, lens lenkit melkein seinään ja jatkoin toisena iltana uudestaan ja sitten homma alkoikin sujua. Itse ketjun punominen ei olekaan sitten enää lainkaan hankalaa ja osaan jo jatkaa ilman merkkiä keskeneräisestäkin ketjusta.

Kuningatarketju



Käärmeketju



Minulle myös kotiutui kiillotusrumpu viime viikolla. Nyt olenkin sitten innokkaasti rummutellut vanhojakin ketjuja :) Kyllä ketjuista vaan tulee todella paljon kivemman tuntuisia rummutuksen jälkeen vaikka itse voinkin niitä vallan mainiosti käyttää myös ilman rummuttamista. Halusin kuitenkin rummun, sillä haluan tehdä ketjuja myös myyntiin ja silloin rummutus on mielestäni ehdottomasti välttämätön viimeistely korulle. Yllätyksekseni näinkin harrastuksen alussa, olen jo tehnyt aika monta korua ihan tilaustyönä. Tilaajina ovat lähinnä olleet työkaverit, ystävät ja sukulaiset. Jopa muutama mies työpaikaltani on tilannut koruja tyttöystävälle tai vaimolle :)

Tässä kuvaa kiillotusrummusta, mikä ei kyllä näin sisustamista rakastavan silmään näytä kovin kauniilta eikä sovi ympäristöön :)



Ja tässä rummutettu piinaketju. Valokuvaan ei oikein välity se kiilto, mikä luonnossa tuossa korussa näkyy. Tärkeintä kuitenkin on, että kaikki sahauksessa ja punomisessa tulleet terävyydet ja karheudet on poissa :)

sunnuntai 5. huhtikuuta 2009

Koruiluviikonloppu

Tämä viikonloppu on ollut varsinaista koruilua. Olen tehnyt tilauskoruja aika läjän. Sen lisäksi on ollut pakko tehdä jotain muutakin yön pimeinä tunteina ja tällaisia syntyi.

Lempikiveäni savukvartsia molemmissa


Savukvartsia, swarovskeja, lasifolioneliöitä ja hopeaa



Savukvartseja, vuorikristalleja ja hopeaa

perjantai 3. huhtikuuta 2009

Satiinia...

Uusin korukokeilu...papuketjua, jonka ketjun tekemisen jälkeen hioin satiinipintaiseksi. Eli ketju on päältä tuollainen himmeä ja sisältä kiiltävä. Aika kiva tuli vaikka itse sanonkin :D. Itse en tätä varmaan pidä kun on pakko välillä luovuttaa näitä eteenpäin...


Tälle viikonlopulle mulla on tosi paljon tilaustöitä ja meneekin varmaan aika melko hyvin niitä tehdessä. Mutta mikäs sen mukavampaa.

Kaverin kanssa olen myös miettinyt omaa toiminimeä, sillä haluiaisin alkaa leimaamaan koruni ja leimausoikeuksiahan ei saa, ellei ole yrittäjä. Kaverini kannustaa kovasti ja on itse graafinen suunnitelija ja onkin lupautunut korupalkalla suunnittelemaan mulle logon ja nettisivut. Voi miten ihana projekti tästä vielä tuleekaan :) Ja vaikka homma onkin ja pysyykin hyvin pienimuotoisena, niin toiminimen myötä sitä tosiaan saa yrittäjän leiman otsaansa, mitä en kyllä omalle kohdalleni koskaan uskonut tulevan :)

Pääsin myös kesällä järjestettävälle sormuskurssille, ja siitä olen enemmän kuin innoissani!!

Kaikkea mukavaa siis tulossa tässä kevään ja kesän aikana <3