sunnuntai 29. maaliskuuta 2009

Korututtaa...

Jep, tämä viikonloppu on ollut aika aktiivista koruilua...

On syntynyt nahkanauhakoruja ja yksi tilauskoru ja yksi nahkanauhakoru tuli myydyksi kaverille ihan vahingossa :)

Tämän tilasi ystäväni



Ja tämän tein muuten vaan, mutta kaveri halusi ostaa sen saman tien pois

Tiikerinsilmiä ja hopeahelmiä



ja tämä syntyi muuten vaan ja jää itselle :)

Savukvartsia, swarovskeja ja hopeaa

lauantai 28. maaliskuuta 2009

Toinen arkikoru

Toinenkin arkikoru syntyi ja täsmälleen samoilla menetelmillä ja raaka-aineilla kuin edelllinenkin



Arkikoru

Tästä tuli juuri sellainen kesäkoru mitä tarvin ja mitä voi pitää vaikka joka päivä.

Hopeafolioneliö, taottua hopealankaa ja pari hopeahelmeä roikkumassa nahkanauhassa.

perjantai 27. maaliskuuta 2009

Ensimmäinen helmisolmeilu

Mulla on ollut hetken aikaa laatikossa nauhallinen aivan ihania makeanvedenhelmiä. Helmet ovat nugetin muotoisia ja pidän niistä juuri siksi, että ne eivät ole niin älyttömän säännöllisiä. Mutta en osannut solmia helmiä, enkä oikein tiennyt edes, että miten aloittaa. Tilasin kuitenkin helmisilkkiä ja muita tarvikkeita ja päätin koittaa, sillä ei kai sitä muuten ikinä opi! :) Todella hyvät ohjeet löysin www.kellomiehet.fi sivuilta ladattavasta helmioppaasta.

Hyvistä ohjeista huolimatta tämä ensimmäinen kokeilu kuitenkin epäonnistui lähes kaikilta osin ja ensi ajattelinkin, etten edes laita mun helmikoruani tänne näytille, mutta koska tää blogi on mulle työpäiväkirja, niin pitäähän tänne laittaa kaikenlaista matkan varrelta... Solmuista tuli eri kokoisia ja osa solmuista ei tullut tarpeeksi lähelle helmeä, vaikka loppua kohti keksinkin hyvän tekniikan saada solmu melko tiukkaan. Lisäks french wire, eli joka suojaa silkkiä lukkorenkaan kohdalla, aukesi jonkun verran eikä siis ole ollenkaan niin nätti kuin sen pitäisi!! Joka tapauksessa, nämä on mun ekat, ihan itse solmimani helmet ja aion näitä, en ehkä ylpeydellä, mutta kantaa kuitenkin :D


Ja taas tämä saman mallinen lukko, mutta olen vaan niin tykästynyt tähän, etten ole omiin koruihini juuri muuta huolinut....

torstai 26. maaliskuuta 2009

Patinointiharjoitus :)

Mulla on ollut pitkään hukassa yksi rasia, missä tiesin olevan viiloja ja muita hiomistarvikkeita sekä patinointiin sopivaa rikkilitkua. Olen joskus ostanut näitä tarvikkeita hopeasavikurssilta. Mutta siis tämä laatikko on ollut kateissa ja yksi ilta sitä etsin ihan tosissani. Löytämättä sillä kertaa. Tänään sitten ihan muissa merkeissä pengoin ompelutarvilaatikoitani (niitäkin aika paljon....) ja yhdessä laatikossa, missä mulla on kankaita oli tämä laatikko??!! :) Noh, hetihän mun piti päästä kokeilemaan patinoitia ja uhriksi valitsin hopeaketjukurssilla aloittamani kuningasketjunpätkän, joka on punottu 1,2 millisestä langasta.

Tässä vähän ennen ja jälkeen kuvia.

Tämän näköisenä se nuosi liemestä


Kevyen hionnan jälkeen


Ja vertailun vuoksi hieman ohuemman, rummutetun ketjun kanssa



Patinointi ei ehkä ollut ihan täydellinen, mutta onpahan nyt ainakin kokeiltu tätäkin :)

tiistai 24. maaliskuuta 2009

Paja pian valmis :)

On tullut viime aikoina hankittua jos jonkinlaista tarviketta koruilua varten. Kaikki tarvittavat veivit on kohta. Veli on tänään tehnyt mulle 8 mm veivit ja melkein kaikki muut minulla on jo hankittuna muualta. Isän kanssa ostettiin viikonloppuna mulle pieni ruuvipenkki, joka on tummansininen - joudun ehkä tuunaamaan sen toisen väriseksi :) On kuitenkin söpön pikkuinen ja ajaa varmasti asiansa langan veivaamisessa. Lisäksi olen hommannut pienen alasimen ja vasaran. Työkaveri osti mulle helmialustan, eli sen missä voi suunnitella helmikoruja ja tänään tilasin kiillotusrummun!! Tosin saan sen ehkä vasta kuukauden päästä, mutta ehkä maltan siihen asti odottaa.

Tässä otosta tämän hetken helmi- ja muusta nippelivalikoimasta



Pääasiassa siis lasihelmiä ja etenkin noita foliohelmiä. Jonkun verran onyxeja, muutama tiikerinsilmä, savukvartsi ja hematiitti ja pieni määrä eri kokoisia swarovskeja. Makeanvedenhelmiä haluaisin lisää, mutta en ole onnistunut löytämään sellaisia kuin haluaisin :( Eli aika pieni valikoima vielä, vaikka rahaa onkin jo kulunut ihan mukavasti :0

lauantai 21. maaliskuuta 2009

Onko muuta elämää kuin korujen tekeminen?

Ei mulla ainakaan :D

Päivätöiden jälkeen en ole viime aikoina tehnyt muuta kuin väsännyt koruja... On ollut vielä korukurssin jäljiltä valmiita lenkkejä, niin on ollut helppo tehdä. Eilen tosin sahasin ihan pienen määrän lisää kun loppui tuosta jääsydän korusta pienet lenkit kesken.

Tänään laitoin lukon myös oilille



sekä kuningasketjulle ja tein siihenkin pienen riipuksen. Riipus yllättäen foliohelmi, pieni sirunugetti kivi ja swarovski. Tämä päätyy äidilleni, jos vaan kelpaa :)




Ja tässä keskeneräinen...en vielä tiedä mitä tästä tulee...ehkä ranneketju, ehkä kaulaketju, ehkä riipus...

perjantai 20. maaliskuuta 2009

Jääsydän

Tai ainakin siltä se näyttää...

Tämä koru jälleen hopeasta, hopeafoliolasihelmestä ja swarovski kristalleista :)

Tämä koru jää itselleni :)

keskiviikko 18. maaliskuuta 2009

Piinan tuunaus

Piinaketju sai lukon ja lukkoon riipuksen, jossa on kirkas swarovski kristalli sekä kirkas hopeafolio helmi... bling bling :)

tiistai 17. maaliskuuta 2009

Keväisen vihreää...


Tein tänään tämän korun. Apua korun värivalintaan kysyin ystävältä ja hän sanoi, että vihreä sen olla pitää kun kevätkin on tulossa... Koru matkaa samaiselle ystävälle, mikäli hän tämän vaan huolii... Koru on tehty hopeasta hopeafoliolasihelmestä.

maanantai 16. maaliskuuta 2009

Piinaa piinaa :)


En tiedä kuinka monta tuntia siihen sitten loppujen lopuksi meni, mutta tänään sain tehtyä ensimmäisen piinaketjuni! En ehkä olisi koskaan onnistunut ilman tätä aivan loistavaa ohjetta http://hamis.vuodatus.net/page/piina. Tosin ei tuo ole vielä ihan valmis kun pitää lukko vielä laittaa ja ehkä muutama lenkin verran jatkaa pituutta... Mutta oli kyllä vaikea aloittaa ja monta virhettä tuli matkan varrella ja osa lenkeistä meni aika ruman näköisiksi, mutta on siinä ainakin tunnetta! :) Mun eka piinani... <3 1,2 mm paksusta hopealangasta...

sunnuntai 15. maaliskuuta 2009

Sahauspöytä ja veivejä :D

Olin tänään taas ketjukurssilla ja sain ihan ikioman sahauspöydän! Voi miten onnellinen voi ihminen ollakaan muutamasta puupalasta, jotka on vaan koottu muutamalla ruuvilla :) Pöydän lisäksi sain neljä veiviä ja samaa kokoa olevat sahauspuikot! :) Kyllä nyt kelpaa sahailla renkaita. Veivien ja puikkojen koot 3, 4, 5 ja 6 mm. Vielä pitäis saada puolikkaat ja 8 mm Oilia varten. Mutta näilläkin pääsen sentään jotain tekemään! :)

Tässä kuva pöydästä. Ja jos joku ei tiedä, niin noiden veivien avulla hopealanka veivataan spiraaliksi ja tuon sahauspöydän tuella ja sahauspuikkojen avulla spiraali sahataan halki, jotta saadaan renkaita ja päästää punomaan ketjua :)




Tänään kurssilla en tosin saanut oikeastaan aikaiseksi kuin ison läjän renkaita, en pätkääkään ketjua!!!! *murr* Siis yritin tehdä piinaa, mutta se oli mulle ihan todellista piinaa enkä päässyt alkua pidemmälle... kurssinvetäjä suositteli aloittamaan aloituspalasta, mutta kun haluan oppia sen ihan itse ekasta lenkistä lähtien, niin en aloituspalaa huolinut. Tällä kertaa sitkeyttä ei palkittu ja piinan punominen jatkuu kotona. Uskoisin että netin ohjeilla pääsen vähän pidemmälle... Sain onneksi kuitenkin sahattua neljästä eri paksuisesta langasta yhteensä 20 metrin edestä lenkkejä. Pärjään niillä nyt hetken aikaa, varsinkin jos piina ei ala sujumaan!

Laitan kuvia piinasta siis heti, kun pääsen kunnolla alkuun! :) Voi siis mennä hetki, ennenkuin päivittelen blogia :D

lauantai 14. maaliskuuta 2009

Lisää sormusvääntelyä


Kokeilin Helmetin Outin mallilla tekemiä sormuksia ihan hopeoidulla kuparilangalla ja lasihelmillä, joita olen saanut jostakin kaupantekijäisinä... Tekniikka kateissa, mutta onpahan yritetty ja tästä ei voi kun kehittyä! :) Yhdestä turkoosista sormuksesta tuli niin pieni, ettei mahdu mulle edes pikkurilliin... hmm...

Purkamista ja uusia sormuksia...

Niinhän siinä sitten kävi, että purin suurimman osan noista edellisen postauksen sormuksista ja tänään näpertelin uusia...

Tummat kivat hematiittia, vasemmalla makeanvedenhelmiä ja oikealla ruusukvartsia... Jospa nää sais elää vähän kauemmin ;)

torstai 12. maaliskuuta 2009

Söherösormuksia...

No joo, meinasin ensin etten edes laita näitä tänne blogiin... Mutta sitten ajattelin, että jos puran nää, niin onpahan jossain dokumentoituna, että tällaisiakin tuli taas tehtyä. Ei kovin nättejä, mutta ainakin taas niiiiiin ite tehyn näkösii!! :)

Eli hopeaa ja makeanvedenhelmiä eri väreissä ja eri kokoisina ja hyvin yksinkertaisina sormuksina :)

sunnuntai 8. maaliskuuta 2009

Oili ja kaverit :)

Vihdoinkin olin tänään hopeaketjukurssilla ja sain jotain tehtyäkin!

Vasemmalla muinaisketju, keskellä kuningasketju ja oikealla oili, joka on mielestäni luonnossa todella kaunis ketju.

Kaikki ketjut on nyt ranneketjumitassa, mutta en ole laittanut niihin vielä lukkoja, kun en tiedä, jos vaikka jatkan pituutta vielä. Ainoastaan muinaisketju on toistaiseksi kiillotettu.

Ja kauneusvirheitä noissa on varmasti, sillä ovat ensimmäiset ketjuni :) Tästä on hyvä jatkaa! :D